Ås slaget 16 oktober 2016

Ås Slaget 2016

Jämtkrafthallen i Ås!

E 14 Hur hittar jag till tävlingen? 8:e upplagan Ås slaget

En tävling för alla åldrar från nybörjare till avancerad

Tävlingsbestämmelser och lottning Samtliga deltagare indelas i ett antal pooler utifrån bedömd spelstyrka oavsett kön och ålder, normalt 8 deltagare per pool där alla möter alla, för de allra minsta kan poolerna gå ner till 6 deltagare. Alla får spela lika många matcher.

Alla matcher spelas i fyra set. En match kan alltså sluta 4-0, 3-1 eller 2-2. Varje setvinst ger en poäng. Eftersom set-kvoten kan bli samma för ett antal spelare så kommer bollkvoten att bli viktig – varje boll är viktig! Spelare dömer själva i poolspelet. All lottning sker på plats. I övrigt gäller SBTF:s tävlingsreglemente för poolspel, i tillämpliga delar. Ås pingis inbjuder till en annorlunda tävlingsform. Här vinner man inga matcher, här vinner man bara set och bollar, det är inte åldersindelat och man kan möta både killar och tjejer i samma pool. Syftet med tävlingen är att sätta fokus på att varje set och boll är viktig. Man får spela många jämna matcher, 5 - 7 beroende på antal deltagare i poolerna. Ås Slaget spelas söndagen den 16 oktober 2016, start kl. 10.00 i Jämtkrafthallen i Ås. Minst 48 deltagare krävs för att tävlingen ska genomföras. Antalet tävlande är begränsat till max 100 spelare, först till kvarn gäller. Tävlingen är sanktionerad som D-tävling. SBTF:s licensbestämmelser gäller för svenska spelare. Tävlingsbord är Stiga Premium compact, tävlingsboll är Stiga vit ***. Tävlingen är ej rankinggrundande. Tävlingen har dispens från SBTF att kunna bjuda in klubbar från annat Distrikt trots att det är en D-tävling. Tävlingen kräver minst D-licens. Priser I samtliga ”klasser” så är det medaljer eller nyttopriser. Anmälan Anmälan arrangören till handa senast söndag den 2 oktober på e-post This is a mailto link. OBS! Klubben MÅSTE anmäla samtliga spelare i löpande klubbrankingordning oavsett ålder och kön!! PM och deltagarlistor går att läsa på Ås IF:s hemsida, www.pingis.asif.se 2-3 dagar innan tävlingen. Anmälningsavgift 150 kr per person oavsett ålder Måltider & Boende Ingen lunch serveras i hallen. I hallen finns enklare förtäring såsom korv med bröd, mackor, frukt, dryck och kioskvaror. Föräldrar Barn 11 år och yngre behöver föräldrar med som hjälper till att döma när de ska spela match.

Frågor Ring Michael Helander, 070-665 27 73 8:e upplagan – Ås slaget

Uppdaterad: 06 OKT 2016 11:09 Skribent: Tommy Eriksson